Absoluuttinen Nollapiste > Bändi > Kysy Nollapisteeltä

Vastaukset 22.6.2005

Hai. Ootteko kuullu sitä Tomi Metsäkedon piisiä, jonka laulusäkeistö menee just niinku Pyhässä Nynnyssä? Kai se teille korvauksia maksaa? Mieshän näyttää hevoselta.

Nimi Muutetulla tavoitimme iskelmämelodiat sekä Nynneröön että Liukuoviin.


Paljolla teidät saa kylään? Ei tartte soittaa mitään.

Nimi Muutettu -kiertueella ilmoitimme paitamyynnissä tulevamme yöksi hintaan 25 euroa/hlö. Kettään ei kiinnostanu, niinku ei Palsan taulukkaan menny 3 markalla kaupaksi, joten enää emme nuihin pimeisiin hommiin lähe.


Onko tuo Aawastock K-18?

Eiköhän se ole kaikille sallittu, joten omppuleka on juotava ylös kavutessa. Mielellään sukena.


Mietin tässä kerran, että teidan kappaleiden sanat jäävät kummallisen hyvin mieleen pyörimään. Ei niin, että se olisi haitaksi, vaan niin, että ne löytyvät sieltä tarpeen tullen.

Esimerkiksi, jos joku toteaa minulle, että "Hyviä muistoja", on minun aina lisättävä siihen perään: "Huomenna suihkuun". Sama ilmiö toistuu, jos meille kotona on katettu kahvipöytään hienommat kahvikupit, on minun todettava: "Kupit on kuin olisi häät".

Luuletteko tietävänne, mistä tämä johtuu? Nerokkaista sanoituksistanne, arvelen.

Eiköhän se ole Krutsinin backbeat ja muut musiikin tehokeinot, joilla viesti nakutetaan pikku päähäsi.

Niin, ja onko joskus tulossa lisää "eläinlauluja" haukka-, koira-, ja matrilaulujen rinnalle? Niin, ja vielä se täytyy sanoa, että Neulainen Jerkunen ja Muovi antaa periksi ovat loistavia levyjä.

Pidät näemmä lapsena tekemistämme levyistä. Silloin emme tienneet ihmisestä, joten lauloimme eläimestä.


Eikö tulevan levyn julkaisupäiväksi olisi sopinut paremmin 11.9.2005 ja vieläpä klo 9:11?

11. syyskuuta on sunnuntai. Levyt julkaistaan nykyään keskiviikkoisin.

Ettehän tee enää ikinä teemalevyä?

Meillä on semmoinen teema housuissa, että siinä moni pirhospoika kalpenee. Muistatko Spriten makuista limpparia nimeltä Teem?


Miten on mielekästä edetä jos haluaa saada ns. valtavirrasta poikkeavia sarjakuviaan julkaistuksi?

Helpointa, mutta hintavaa on julkaista plari ite. Tilaa Sarjainfo, sieltä löydät ystävän ja ehkä myös julkaisijan. Tomin mielestä kaikki mikä ei ole Tinttiä tai Veikko, Tette ja Jykkeä, poikkeaa valtavirrasta.

Kannattaako esim. odotella kämpillä että joku tulee ne sieltä hakemaan?

Jos odottelet kämpillä, niin ainakin skannaa sivujasi nettiin muiden nähtäväksi ja kommentoitavaksi. Onneksi nettiin voi pistää ihan mitä tahansa (vrt. Hadjingin Sanomat).

Olisit, Tommi, ehkä oikeanlainen henkilö vastaamaan tähän.

Sitten vuoden '99, jolloin Vacuum (Maria Björklund) julkaisi "Vähän hyviä juttuja" -vihkosen, ei Tommilla ole ollut sarjakuvapiireihin kontaktia. Tommin kohdalla bändi auttoi kontaktien solmimisessa.


Keitä te ootte te nuoret poijjat, kun en mä tunne teitä... ?

Ei se mitään. Ei Blackie Lawlesskaan tuntenut Chris Holmesia, ennenkuin tämä laittoi itsestään alastonkuvan Hustleriin ja sai kitaristin paikan W.A.S.P.:issa.


Dominic Pedlerin "The Songwriting Secrets of The Beatles"... Saako tuota Suomesta ihan kaupasta? Nettitilailu on niin epämääräistä touhua.

Tampereen Metso-kirjastossa se taisi olla uutuuksien laarissa. Helsingin Akateemisessa oli joskus vitusti Beatles-kirjoja. Siellä yläkerrassa.


Vaikka olettekin niin lahjakkaita miehiä, täytyy kai teidänkin tuntea joskus kateutta? Kenen housuissa tai hameessa viettäisitte vuorokauden, jos voisitte?

Olisi ikävä olla toisten housuissa, kun joutuisi olemaan kateellinen Nollapisteelle.


Tuo päivittäinen studiopäiväkirja on todella mukava juttu, päivän piriste! Ei muuta kuin kiitoksia ja hyvät jatkot kaikille.

Kiitos. Ja Superjatkot kelpaisi.


Huhu kertoo, notta Ylianttila liittyy kakkoskitaristiksi Absoon... joskus?

Ei pidä paikkaansa. Tommia ei nimittäin päästetä mikserin taakse.


http://blogs.washingtonpost.com/finlanddiary - Latest photos, musical finland, kuva seitsemän. Vau. Valloititte Amerikan.

Näin helppoa se on. Miksi kiertää vuosikausia tappiollisilla Euroopankiertueilla valloittaakseen ulkomaat.

Ylläpitäjien lisäys: Kuvan näkeminen edellyttää javascriptin ja flashin käyttöä. Se ei enää ole yllämainitussa paikassa, vaan tätä kirjoitettaessa suorin reitti on: Finland Diary Photo Gallery Archive, Finnish Music, "view individual images and captions" oikeassa alanurkassa ja seitsemäs kuva.


Keljuttaakos sinua Tommi, kun tällä palstalla usein kysytään piisien sanoja?

Keljuttaa.

Miten Rarmos Ybrehtarissa jatkuu "...vaikka poikkean on mulle yksi, lysti"?

Täytyy varmaan ottaa Jerkusesta uusi painos jossa on sanat mukana, vaikka väärinkuulemiset ovat yleensä mielenkiintoisempia kuin alkuperäiset tekstit.


Voin kai mie lahjoittaa jollekkin pojalle ne Renki-stringit. Tykkää varmasti! Ihanaa, täällä odotellaan. Ne sytyttäisivät kenet vain.

Stringit, jotka on ommeltu pitkien kalsarien päälle. Ja kalsareiden sivusaumojen päällä on pinkit tekoturkislieskat.


Mitä kautta / milloin olette tutustuneet erääseen taustavoimaanne eli Ylianttilaan? Tuleekos hemmon metallinmakuisesta taustasta nykyisin mitään vaikutteita lävitse esim. äänitystilanteissa? Onko yhteistyönne sujuvaa? Molemmin puolin?

Markoon törmäsimme satunnaisesti jo vuonna '94 kun hän soitti ja lauloi Zonk-nimisessä yhtyeessä, joka treenasi viereisessä kämpässä Skeidan kellarissa. Lähempään tuttavuuteen pääsimme kun Aki toimi Zonkin Perämerenkiertueella kosketinsoittajana talvella '95 ja Tomi soitti perkussioita Mugglesin (myöh. Tulenkantajat) keikoilla Rovaniemellä vieraillessaan vuosina '97 - '99. Marko oli jo tavatessamme vahvasti rytmimusiikin lumoissa ja on nykyään yhä enemmän kallellaan free-ilmaisuun. Joskus keikka-autossa Maidenia kuunnellessamme Marko innostuu muistelemaan heviaikojaan. Tuottajana miehen vahvuus on siinä, että hän tekee valinnat musiikin, ei genrenajattelun, ehdoilla. Näkemys, jota yritämme itsekin vaalia.


Onko Stephen Kingin "Piina" tuttu? (Lyhyesti, taustaksi kysymykselle: Piinassa tunnettu kirjailija ajaa lumimyrskyssä kolarin, loukkaantuu ja jää autoonsa vangiksi joksikin aikaa - autosta hänet pelastaa sattumalta "hänen suurin faninsa", joka sattuu olemaan hoitaja, hoitaa kirjailijan kuntoon mutta pitää tätä vankinaan, pakottaen kirjoittamaan hänelle omistetun kirjan, ja jos kirjailija ei kirjoita niin kirves heilahtaa, jne.). Lyhyet alustukset ovat kuin kivoja kansioita, eikö totta?

Niin?

Erittäin vakava (erittäin!) kysymys kuuluu: Mitä tekisitte, jos talvella keikalla ollessanne, matkalta paikkakunnalta A paikkakunnalle B ajaisitte keikkabussinne lumimyräkässä ojaan, ja teidät pelastaisi "suurin faninne" (joka sattuu olemaan studioguru jolla kotistudio kuin Steve Harrisilla tms ikään) ja tämä fanittaja pitäisi teitä ystävällisesti vankinaan (studiossa, tietysti) niin kauan, että tekisitte Suuren Teemalevyn?

Entä Stephen Kingin "Cujo", jossa hauva pyrkii autoon?


Seuraavaksi DVD, kiitos.

Osoittakaa toiveenne levy-yhtiöön, kiitos. Voitte parantaa DVD:n julkaisun mahdollisuuksia ostamalla uuden levymme kolmeen kertaan. Historiassamme on myös lähes kymmenen vuoden aukko kuvamateriaalissa, eli julkaisu pitäisi sisällään '91 - '95 VHS -suttua ja uusinta tilitystä '03 lähtien.


Millä taajuuksilla levy on tehty?

Kyllä jokainen led välähtää masteroinnissa.

Millainen sanoitusvastuu on Liimatalla ollut, entä sävellys? Eli olisi kiva saada selkeyttä siihen, mikä on levyn biisien säveltäjä-/sanoittajakaarti suurimmassa osassa biiseistä.

Ja minkälaista musiikkia on luvassa ja innostunko siitä?


Iskikö Metallica-efekti, kun piti alkaa netissä tilittämään tuntojaan? Suomalaisuutta? Ei vittu puhuta kasvotusten mutta kännykässä ja intternetissä kyllä? Ei pahalla (ei hyvälläkään).

Kyllä Tomi yritti Jannelle puhuakin, mutta Janne vain osoitti kädellään koneen suuntaan.


Kysy lisää!

Kuka kysyy?

(Vastataankohan tähän?)


Päivitetty 27.6.2005
Sivuston ylläpitäjät