Absoluuttinen Nollapiste > Bändi > Kysy Nollapisteeltä

Vastaukset 15.4.2003

Miltä tuntuu, kun ensikeikastanne on kohta jo 10 vuotta?

Siitähän on jo yli 11 vuotta. Kun siitä oli päivälleen 10 vuotta, olimme nauhoittamassa Nimi muutettu -levyä ja äänittäjä tarjosi olutpullon mieheen. Muistelimme tuokion ensimmäistä keikkaa kunnes Aki pyysi ettemme repisi vanhoja haavoja auki.


Hypnoottinen Neulainen Jerkunen uppoutui tajuntaani kuin järvivedestä reiteen pesiytyvä veriloinen. Onko Jerkusen hahmolla mitään alitajuista viitettä elämäntiellä vastaan vaeltaneeseen todelliseen henkilöön? Onko tarina surrealistisiin vertauskuviin naamioitu tapahtumasarja Tommin omasta elämästä? Hengentuotteen analysointi on kuin keskustelun äänittäminen nauhalle kuullakseen osaako puhua, mutta raottakaa edes hiukan biisin taustoja ja salaisuuksia.

Hetkinen, raotamme ko. levyn sekä alkuperäistä että jälkiviisasta kansilehtistä. Kun yökauet valavo, oli koulussa aina puolinukuksissa ja useimmat biisin riveistä on kirjoitettu tuosssa rajatilassa.


Teillä, tai ainakin Tommilla, kun on jonkinlaisen eksentrikon maine, niin yrittääkö ihmiset, fanit eritoten, käyttäytyä teidän seurassa jotenkin oudosti, puhua mukasyvällisiä tms? Jos näin on, nolottaako niiden puolesta?

Kaikki yhtyeen jäsenet kärsivät maineesta. Joskus nolottaa. On kuitenkin muistettava, että itsekin on ollut joskus nolo kaveri.


Tommi mennäänkö naimisiin?

Emmä met. Mulla on jo leissi pykälässä.


Ikinä en oo keikalla käynyt. Pitäisköhän rikkoa rajat? Miten sinne "keikalle" tullaan, pitäskö tuua kukkia?

Seuraa ilmoitteluamme. Keikat ovat silmänlumetta toisaalla tapahtuville rikoksille. Harvoin on kukkia tuotu, voisit kokeilla.


Ajattelin esittää kiitoksia Kouvolan-keikasta; meno oli kohdallaan yleisön vähyydestä huolimatta. Kuinka paljon yleisön määrä/into itse asiassa vaikuttaa esiintymissuoritukseenne?

Kyllä se vaikuttaa. Enemmän kuitenkin keikkapäivän järjestelyt, esim. keikkamatka ja PA:n roudaus ja pystytys.


Onko yhtyeen jäsenille Kubrickin Spartacus tuttu elokuva? Mihin-kappaleen alku- ja väliriffi kuulostaa jotenkin tutulta..

Ei ole.


Minkä ihmeen takia tämä Suomen huippubändi ei suostu tulemaan lavalle ihmisten aikaan? Perjantaina 21.2.2003 oli jo toinen kerta kun tällaisen vanhan kävyn kärsivällisyys (lue kunto) loppuu ja pitää lähteä kesken kaiken kotiin koisiin. Tulee vähän suru puseroon, kun liputkin on maksettu. Olisi joskus mukavaa saada vastinetta rahoilleen ilman että joutuu riekkumaan aamutunneille herroja odotellessa.

Nythän on niin, että mm. kyseisessä keikkapaikassa Helsingin Tavastialla on pyritty aikaistamaan keikkojen aloitusta mainoksissa ilmoittamalla. Kuitenkin ihmiset saapuvat paikalle varsin myöhään. Varsinkin lippuriskikeikalla emme aloita, jos porukkaa on vielä tulossa.


Minkäslaisia kitaroita tässä Liimatan Pan Alleyllä kuullaan? Akustisista ainakin tulee koulun musiikkitunnit ja vaneri-Landolat mieleen...

Applause strato-kopio, riugu-däugu, Hondon ja Landolan nailonkieliset ja Headlinen talon kitaroita, joiden merkkejä ei voi muistaa.


Eihän sinulla Tommi ole mitään Jumalaa vastaan?

Ei.

Eihän uskovaisia vastaan?

On. Ilmapiiri on usein elämää vieroksuva ja tuonpuoleista tavoitteleva. Lähdetyskäskyn olen joutunut antamaan monelle lähetyskäskyä toteuttavalle.


Onko Rengin tarpeissa taivaalla kilottava muovipussi viittaus Jukka Tilsan sarjakuvaan, missä yritettiin sulattaa muovipussia vedeksi auringolla, vai mistä on kyse?

Se oli vain hauska juttu ysillä.


Kun yhtyeemme Hebba Suloinen esittää keikallisen teidän tekeleitänne niin mitkä kappaleet meidän tulee soittaa? Tarkoittanen biisilistaa.

Valtani viimeinen päivä, Ipswich, Viittä vaille sadetta, 1900-luvun heleys, Nollapisteen juuret, Tekijän kuvittama, Tie tomun suuntima, Synkkää lunastusta, baby, Pyhä nynny III. Näitä emme ole ilmeisesti koskaan esittäneet keikalla, joten siinä teille sarka.


Mikä tekemänne biisi hävettää eniten?

Ei meitä mikään hävetä.

Mikä biisi on suurin ylpeydenaihe?

Olemme päässeet seitsemännelle tasolle, jossa otamme henkilökohtaisesti vain The Incredible String Bandin tekemiset.

Tommin mielipide Jussi Ahteen huumekohusta?

Huumeita saa käyttää, mutta kiinni ei saa jäädä.

Tuleeko seuraavalle levylle yhtään yli kymmenen minuutin biisiä?

Ei olla vielä niin pitkällä.

Onko Takeshi Kitanon elokuvat tuttuja? Jos on niin mitä piditte?

Ei todellakaan ole tuttuja.


Onko kukaan teistä ollut seurakuntanuori?

Ei, mutta yhen veli on ollu.


Miten menee? Onko mikään "kolahtanut" viimeaikoina?

No siinähän se. Viimeksi otin Plevnassa yhen tumman.


Pitäisikö kannabis laillistaa? Mitä mieltä olette huumeista yleisesti?

Olemme miettineet asiaa paljonkin, mutta emme osaa kertoa selvää tahi yksimielistä kantaa. Selvää on, että Suomessa pitäisi pystyä keskustelemaan aiheesta asiallisesti ilman hysteriaa. Ja, että alkoholi ja tupakka ovat myös huumeita.


Onks teillä jonkinlaista kokemusta Eppu Normaalin musiikista, koska joistain teiän piiseistä löytää yhtäläisyyksiä Eppu Normaalin Tie vie -levyn ja muiden 80-luvulla ilmestyneiden Eppu-tuotosten kanssa.

Kaikilla suomalaisilla on kokemusta Epuista. Olemme ottaneet vaikutteet suoraan Steely Danilta, kuten Syrjän Pantse.


Mitä kannattaa sanoa tytölle, johon on rakastunut? Mitä olette itse sanoneet?

Kaikki kolme sopivat molempiin kysymyksiin.


Laitan nyt kysymykseni tänne, koska Ahkerilla Simpansseilla ei ole omaa kysymyspalstaa.

Tarkoitetaanko siinä "tahdon simpanssia koskettaa" -biisissä simpanssilla mulkunderia eli miehen sukuelintä?

Kyseessä ei ole kynnetön, vaan kädellinen.


Onko Tommin sarjakuvalla "24.1.1989" jotain tekemistä todellisuuden kanssa? Mikäli on, vastatkaa muutakin kuin "on".

Se on väärentämättä ja mitään lisäämättä kuvitettu katkelma kasettihaastattelusta Ekun kanssa kyseisenä päivänä. Haastattelun loppu ei mahtunut sarjakuvaan ja Eku oli kaverini Pietarsaaressa.


Kysy lisää!

Kuka kysyy?

(Vastataankohan tähän?)


Päivitetty 16.4.2003
Sivuston ylläpitäjät