Absoluuttinen Nollapiste > Bändi > Kysy Nollapisteeltä

Vastaukset 13.11.2003

Olen huomannut satoja keikkoja sekä TV:stä että livenä katsottuani, että kitaristit vääntelevät naamaansa mitä kummallisempiin ilmeisiin toisinaan. Saako siitä hyvätkin kicksit? Tiedän eräänkin teidän yhtyeenne jäsenen sitä harrastaneen.

Kyllä sormien hermoyhteydet vetävät suupieliä asentoihin, jos soitto ruplattaa.


Onko pekka Strengiä kuunneltu?

Meillähän on tämä duo Make ja Sandra, joka esittää Pekka Rengin tuotantoa.

Onko Hassisen Konetta juotu?

Näimme Hassisen Koneen comebackin Rock SM '93 -finaalissa ja Tomi näki vuonna 1981 Sorsasalon raviradalla Kuopiossa.

Onko konstaapeli astunut koskaan autoon kesken keikkamatkan, tavallisena kesäiltana?

Kyllä "valkoinen paku vm.88"-syndrooma on muutaman aiheettoman pysäytyksen aiheuttanut.

Jonka jälkeen olette kääntäneet laastarit väärinpäin ja laulaneet yhteen ääneen?

Mitä helvettiä?


Foliosurmien tutkinnat jylläävät paikoillaan, olisiko asianosaisilta mahdollista saada johtolankaa?

Taidat olla huolestuttavan syvällä näissä tutkimuksissa.

Sitä paitsi se, miksi patsas päätettiin siirtää, pysyy mysteerinä minulle.

Onhan niitä siirretty. Mannerheimin ratsastajapatsasta ei Kiasman takia sentään liikuteltu.

Viittä vaille sadetta pomppii soittimessani, taitaa lukupäissäni olla jotain vikaa?

Ja se se on kallis remontti!


Kuulin että Yari tai Se tjsp. mainitaan jossain biisissänne. Onko näin, missä, mitä, hä? Oletteko seurailleet Yarin tuotoksia? (Mä tunnen hänet nääz.)

Jollain Pan Alleyn varhaisella demolla ehkä. Se-yhtyeen "...ja me tehtiin rakkautta" -levy ja muutama muu tuotos kuulostaa vieläkin hyvältä. Soolo-Yariin emme ole tutustuneet. Ja eikös se jossain haukkunut Nollapistettä.


"Näen jotain hyvää jopa Vuotos-päätöksessä". Olisiko Vuotos sitten muka pitänyt mielestänne rakentaa, ja jos, niin miksi?

Olisi ainakin muutamaksi vuodeksi työllistänyt lappilaisia. Osa meistä on kestämättömän kehityksen kannattajia. Meinaa olla niin, että kovimmat lapin asioihin kohdistuvat soraäänet tulee Etelä-Suomesta. Miksiköhän näin?


Ainut asia, mitä kadun on se, etten ostanut uutta levyänne sen ilmestymispäivänä 19.9.2003. Olin nähkääs unohtanut lompakkini kotiin, kun aamulla lähdin töihin enkä töiden jälkeen viitsinyt sitä lähteä hakemaan, koska minulla oli kiire tussauttamaan. Ostin levynne Seitsemäs sinetti vasta lauantaina 20.9.2003. Voitteko antaa minulle anteeksi? t. nim. Tosifani

Näitä kun otat 1-2 aamuin illoin runsaan veden kera niin eiköhän armo laskeudu sinunkin päällesi.


Onko Radioheadin ja Flaming Lipsin kuunteleminen kivaa?

On varmasti, mutta emme ikinä kuuntele.


Missä se luvattu maailmanloppu viipyy, kun seitsemäskin sinetti on nyt avattu?

Tuoltahan se krouvista huojuu.


Hei! Tuli tässä uuden levyn kansilehtiötä selatessa mieleen sellainen kysymys, että onkohan vihkosen ensimmäisellä sivulla olevassa linnunhöyhenhässäkässä tavoiteltu Kiilakivi-kappaleessa mainittua marjapussi-lookia, vai onko se ihan sattumalta sen näköinen?

"Sattumalta sen tähtäimeeni sain", kuvaaja hihittää. (Vastauksessa on jäljitelty Heta Hyttisen tyyliä.)

Lisäksi haluan mitä nöyrimmin kiittää oikein hienosta levystä. Kiitos.


Kiitos tekemästänne musiikista. Jokainen levy on omalla tavallaan hyvä, onnistunut ja jokainen levy löytyy myös levykokoelmastani. Yksi levyistänne on kuitenkin ylitse muiden (ei, en tarkoita Muovi -levyä vaikka se onkin loistava). Suljettu on aivan uskomattoman hyvä levy. Alusta loppuun, musiikillisesti likipitäen täydellinen tapaus. Musiikin lisäksi kiehtovat lyriikat, ja kiehtova teema / kokonaisuus. Ok, riittääkö hehkutus jo?

Ei tuolla vielä syysmasennusta paranneta.

Huomasin tuossa eilen kiinnostavan kaavan, joka toivottavasti pätee - sen näemme vasta vuoden-parin päästä? Eli ensin tuli 3 levyä lämmittelynä (heh), sitten tuli Suljettu, sitten tuli taas 3 levyä, jäähdyttelynä (haa) ... olisiko seuraava levy jälleen the teemalevy? No, ihan sama onko se seuraava vai sitä seuraava vai ... mutta tehkää teemalevyjä lisää! Vaikka sitten 1 kpl kymmenessä vuodessa tai jotain, kunhan TEETTE! Jooko?

Ei teema yksin levyä pelasta.

P.S. Mistähän johtuu että Rovaniemeä nykyään syrjitään keikkojen muodossa? Milloin viimeksi kävitte täällä? 2001 tms? No, saatte sen(kin) anteeksi, jos vain lupaatte tehdä lisää teemalevyjä. Muuten mörökölli tulee ja syö teiät.

On siinä sinnikäs kaveri. Rovaniemi on EU:n kehitysaluetta jonka kulttuuri lepää Santaparkista ylijääneillä englantilaisilla laakereilla.

(Ja hei! En halua tähän mitään vastausta että "onhan Nimi muutetullakin vahvasti teemajuttua, muutamat biisit kytkeytyvät toisiinsa jne" - kai itsekin tiedätte että Suljettu painii aivan omassa sarjassaan.)

Jos teemme teemalevyn mutta emme mainosta asiaa, tuskin edes huomaat sitä.


Anteeksi pilkunviilaukseni mutta: Aurinko kaikennäkö -biisissähän tulee toisessa säkeistössä se kohta, missä komppi muuttuu kolmijakoiseksi. Niin onko siinä eri tahtilaji vai miten se nuoteissa merkittäisiin, kun se ei käsittääkseni trioleja ole, koska se olisi liian nopea (ollakseen trioleja).

Vaikutelman synnyttää tahdin toiselta kuudestoistaosalta alkava edellisen tahdin kuudestoistaosiin kulkeva triolishuffle. Oliko tarpeeksi monimutkaista?


Välitättekö Jimi Tenorista? Mitkä levyt ovat kolahtaneet?

Emme oikein välitä.


Mulla on identiteettikriisi... Mielestäni olen aina diggaillut orkesterianne, musiikkianne ja erityisesti lyriikka on lähellä sieluani... siis saanut tosi hyviä fiiliksiä levyjen kuuntelusta ja keikoilla käynnistä. Muovi antaa periksi oli totaalinen kokemus ja sen jälkeen olen pitänyt teitä rakkaimpana kotimaisena bändinäni. Mutta!

Apua, vaikka itseni faniksi koenkin, en silti tiedä puoliakaan siitä mitä muut ihailijat tuntuvat hallitsevan! Auts, en muista biisien sanoja tai aina edes nimiä... saati jotain muuta triviatietoa... Olenko vaillinainen? Saanko pitää teistä täysillä silti?

Emme mekään muista biisiemme nimiä tai kaikkia sanoja saati meitä koskevaa triviaa. Pidä täysillä vain.


Onkohan Nollapisteen musiikkia saatavilla vinyylillä?

Ehei.


Onko teillä nyt sponsorisopimus tämän huoltismausteikkojen kauhun, Sinetti-Sinapin kanssa? Entä onko seuraavan levyn nimi mahdollisesti Ilona?

Mietipä sitä.


Aivan ensiksi haluan kiittää teitä mahtavasta keikasta (45-special, Oulu, 2.10.2003). Oli taas hilkulla että pääsenkö edes portsarin ohi baarin sisuksiin... Minulla kun tuppaa olemaan ongelmia tuon "virallisen" henkilöllisyystodistuksen puutteen vuoksi. Kuka edes keksikään ettei kuvallinen KELA-kortti käy todistukseksi?

Ne on meitä viisaammat miettineet.

Mulkut! Mutta onneksi Oulussa ihmiset tuntuvat olevan joviaalimpia kuin... sanotaanko esimerkiksi Kuopiossa.

En ala tässä ruotimaan että "vittu kun ette soittaneet biisiä se ja se" tai että "vittuako soititte senkin paskan rallatuksen". Setti oli loistava, ja Seitsemännen sinetin biisit kuulostivat muhkean täyteläisiltä livenä. Opin arvostamaan uutukaistanne entistä enemmän. Kiitos tästä. Ja se mulkkersson joka hieman ivallisestikin huuteli yleisön joukosta että "Tommi on maailman viisain mies" oli aivan oikeassa. Tai no... viisain?

Ei välttämättä.

Keikka oli loistava. Setti oli loistava. Tunnelma oli (lopulta) loistava. Mikä onkaan parempi etukäteis-syntymäpäivälahja itselleen kuin ostaa liput Nollapisteen keikalle! Kiitos siitä minulle.


Hei! Olen kuunnellut tuotoksianne ja pidän. Silti, myös muu musiikki viehättää. Missä menee tyhmyyden raja; Torniossa vaiko Lappeenrannassa? P.S. Uusin levynne hieman liian vaikea heti omaksua on. Se on vain mielipiteemme. Teitittel en.

Miksi valitsit rajaseudut? Asutuskeskuksiin tyhmyys tiivistyy. Sanajärjestys käänteinen post scriptumissa valinta oudohko on.


Näinkö oikein, oliko se Nord Lead mikä teidän livepätkässä vilahti? Mitä analogisuus teille merkitsee?

Tiesit nähneesi oikein. Ei niitä kirkkaanpunaisia synia niin viljalti ole. Vain soundi merkitsee. Analogisissa peleissä on useasti lämpöä.


Kiitos ensinnäkin eilisestä eli 4.10.2003 järjestämästänne konsertoinnista Jyväskylän Lutakossa! Omasta ja avopuoliskoni puolesta voimme sanoa kokemuselämyksen olleen mieletön, soitanta menevää ja täydelliset kappalevalinnat. Kuinka osasittekaan soittaa loppuun juuri ne nostalgiapläjäykset mitä etukäteen toivoimme? Ei sikäli etteikö uusi tuotantonne ole aivan yhtä kelpaavaa.

Olemme alkemisteja.

Sitten kysymykseen: mitä ilmeisemmin tulevaisuudessa on luvassa elävää kuvamateriaalia, ainakin päätellen paikalla seisseistä ja juosseista kameroista? Ainakin soitantanne ja yleisön reaktiot eli suoranainen hurmostila takaisivat hyvää livemateriaalia myöhemmin levitettäväksi.

Kuvamateriaalia on lähes 50 tuntia. Neljä keikkaa ja löpinät päälle. Julkaistaan jossain tulevaisuudessa.

Eli tämä oli tässä, tuo tuossa. Olette muuten ainoa yhtye, jonka musiikkia, tuotantoa ja olemassaoloa tuen aktiivisella ja tarkoituksellisella alkup. levyjen ostamisella. Muuten en-niin-musiikin-harrastajana otan vastaan surutta kaikki piraatit, mutta te olette 23 euroani vuodessa ansainneet. Vielä kun tulevaisuudessa saisi käteensä reilusti yli 45 minuuttisen seedeen - ottaisin mielelläni sellainen 55-60 -minuuttinen teemalevyn vastaan, alusta loppuun yhtä ja samaa tuuttia. Eräänlainen Suljetun ja 7. Sinetin yhdistelmä, tai vastaava.

Hohhoi. Nyt kuoletamme viimeisetkin teemahaaveemme ja yli 36-minuuttisten levyjen suunnitelmat.


Tuletteko joskus taas Pyhäsalmen juna-asemalle, vaikka pakkasella? Voin tarjota kahvia ja viinaa, jos tahoillanne sen teette.

Jos auto sattuu hajoamaan, rimpautamma kyllä.


Miksi Akilla on edelleen se sama ruma kitara? Milloin aiot hankkia rock-uskottavamman?

Akin Super-Strato on Skandinavian uskottavin kitara, koska se on ruma ja vain harvojen valitsema.


Kiitokset mainiosta levystä. Jymyjuttu. Ja mielipiteenne narubikineistä ja pina coladasta ovat?

Stringin vilauttaminen Ounasvaaran Sky Hotellin parkkipaikalla on aina paikallaan. Ja Pina Coladasta sen verran: "my friend".


Mitäs tuosta Liekin Korppi-albumista pidätte?

Ei me harrasteta muita bändejä.


Kysymys joka kovasti mieltäni kaivelee sisältä päin koskee herra Aake Otsalan upeaa instrumenttia. Taitavin kykenevin käsin on artisti kuulemma itse muotoillut tämän puunkappaleen. Minua olisikin kiinnostanut, että minkälaisissa olosuhteissa, kenties millä välinein ja kenen avustamana se on saatu aikaan?

Isän kanssa omien piirustusten mukaan soitinrakennuskurssilla, Rovala-opistossa ja kämpillä.


Innokkaana kotimusisoijana utelisin seuraavaa: miten olet Tommi tallentanut tuon Pyhä nynny -sinkulla olevan Pyhä nynny -demoversion?

Kahdella mikillä livenä C-kasetille vuoden '83 Silver-kotistereoilla.


Kysymys-vastaus-palstan pitäminen yhtyeen kotisivuilla on hieno ja urhea teko. Mikä on sellainen asia johon olette aina halunneet vastata? Ja lopuksi: Tavastian keikkanne oli Elämys.

Jäämme odottamaan sitä kysymystä kuin jäiden lähtöä.


Kysy lisää!

Kuka kysyy?

(Vastataankohan tähän?)


Päivitetty 14.11.2003
Sivuston ylläpitäjät