Absoluuttinen Nollapiste > Bändi > Kysy Nollapisteeltä

Vastaukset 12.10.2004

Onko Ei ilmestyneen soundeja parannettu Sortovuodet-kokoelmalla? Vai onko se kenties teknisesti mahdotonta?

Studio-Alan Ruuskanen tallensi masterit kahdelle CD:lle, joista käytimme kokoelman masteroinnissa eri miksauksia kuin vuonna 1994 EP:llä. Saundit on edelleen mitä on.


Dear Tommi! Miksi menit nimeämään sarjakuva-albumisi niinkin härskisti kuin Masturbaatio Ranualla? Olen herkässä nuoruuteni murrosvaiheessa oleva 18-vuotias nuorimies, ja en yksinkertaisesti kehtaa mennä pyytämään tuon kirjan tilausta kirjastoon tai kirjakauppaan, koska minuthan tuomittaisiin välittömästi perverssiksi!

Entäs WSOY, kun julkaisi tuonnimisen albumin? Yritä pyrkiä eroon ajatuksesta, että olisit kummallisempi kuin muut. Kyllä se on ite kunkin sinun ikäisenä pitänyt luontevasti ostaa Electric Bluet kioskista.


Mistä saa Demo ykkösen kappaleita? Enenerna ja Joni palaa karrelle ovat erittäin hyviä kappaleita. Erityisesti Enenernassa Akin soolo, ja Tommin laulu Jonissa. Muita kappaleita en ole kuullut Demo 1:seltä kuin Enenernan ja Jonin. Muitakin haluttaisi kuulla. Että jos niitä voisi vaikka laittaa tänne? Niin kuin Jonin.

Ei kai niitä mistään saa, jos et ostanut kasettia Rovaniemen kirjastosta kesällä 1992.


Soitetaanko Yli 1000 erilaista kasvia -kappaleen "juhlan surulli" -kohdassa jotain G#:ssää?

Mainitsemassasi kohdassa on H-duuri.


Olisiko tullut aika jälleen tehdä teemalevy? Oli niin eheä kokonaisuus se eräs nimeltä mainittu Suljettu.

Kuka se sen kattoo millon se aika on.


Onko noita Diucceja julkaistu 270:sta eteenpäin? Huonosti niitä on Nollalistalla jaossa, ja uusien Diuccien kaipuu on suuri kuin ksylitoli.

Uusin Diucci jaossa lienee 320 tai 310, tiiä sitten missä ja kenellä. Setvi, kaveri.


Voiko rukkaset käessä soittaa passoa?

Ensimmäinen basistimme Kettusen Mattihan lauloi talvella 1991: "Mie soitan vaanttuut kääädessä."

Entä kitaraa?

Kokeile iha issekseen.

Entä viulua?

Nyt tuli stoppi viihteelle.

Eikö yks jätkä meiän kylillä ajjaa kesäsin topparukkaset ja pilkkihaalarit yllä, taitaa olla karvalakkikin. Viime kesänäkin villaroi, hirmu helteillä. Talavella enno sitä nähny. Mistä näitä tullee? Ettei kävis niinko sille Keijo Allanille Liimatan Pan Alleyllä, "Hän sai lämpöhalvauksen toppatamineissa".

Kun ihminen lukee itsensä insinööriksi ja siinä sivussa soittaa tanssimussiikkia, voi käydä niin, että elämän ehtoopuolella ripustelee paistinpannuja päällystakiin.

Miksi muuten nauroit siinä, laulaja satakieli? Tottahan tuo voisi olla.

Taisin Teemua vilkaista äänitystilanteessa. Totta se onkin.

Kiitos kun sain purkaa. Onko tämä rippituoli?

Eiku Lepo-Lasse.


Miten kaupassa osaa valita aina väärän kassajonon?

Vaiva katoaa yleensä iän myötä: vanhukset etuilevat häpeämättä.

Miten juotte kahvinne?

Maion kanssa. Ilimanki mennee. Herrasmiehen kuppia ei ikinä pestä.

Mikä leikki sopisi mökille?

Kaikenlaiset petting-tyyppiset leikit.

Mitä mieltä olette Röyhkän musiikillisesta tuotannosta?

Kai sitä on oltava tuottelias, kun on pikkuoravat ruokittavana.


Onko teillä jo nykyään varaa huonoon käytökseen? Ai niin, anteeksi, ei taida olla kovin kohteliasta udella varallisuudesta.

On, ja VIP-kortitkin löytyy.


Päivää! (?) Saanen kysyä, mitä mieltä olette seuraavista yhtyeistä/artisteista: Peter Gabriel, Faith No More, Leevi and the Leavings sekä Nirvana?

PG: Aake ja Tomi tykkäävät. FNM: Tomilla on videolla Rock in Rio '88, mutta on siinä nauhalla Megadethiäki. L&L: Tais levy-yhtiön hyllystä sujahtaa uusin kokoelma kangaskassiin. N: Paska bändi. Kaikki nörtit kuunteli Nirpanaa.

Ja vielä mieltäni painaa se, onko 25-sekuntinen "piiloraita" Oloksella epilogi kappaleelle Käsitys mummoloista vai prologi kappaleelle Soita kotiin, Elvis?

Elvarista siinä puhutaan. Voisihan tuo toisinkin olla: lintu ei vaadi paljon.


Oli tosi kiva keikka tuo teidän siellä Ilosaaren Suloklubilla! Tykästyin teihin, tai no lähinnä teidän musakiin hirmusesti.. Oliko teillä kivaa?

Pitempäänkin olisi voinut soittaa. Meiltä kiellettiin enempi soitto, koska tekniikan väki luuli että roudaamme kamamme lavalta yhtä hitaasti kuin muut bändit. Ei meidän hyvyys, vaan muiden paskuus.


Mitäs mieltä olette taannoisesta Ilosaarirockin vedosta?

Ei viitti muistella noin tuoreita asioita.


Rakastaako yhtye kannattajiaan (ystäviään, nykyajan köyhiä mesenaattejaan) vai olemmeko vain välitön paha joka tulee skenettämisen mukana kuten alkoholista krapula? Siis: Välitämmekö me toisistamme kuten vanha pariskunta, vai onko mesenaattienne rakkaus aitoa: yksipuolista ja riipovaa?

Sen kerran kun baaritiskille after ski -tunnelmissa könyää, ei mielessä ole rakkaus vaan miten saa juomaa. Siinä saa Renki-paitainen reppana sitten anella huomiota.


Vietittekö nuoruutenne hengatessa Leksanparkilla (Roi)? Ei tarvitse hävetä, kyllähän moni immeinen autoilusta tykkää.

Leksalla poikettiin täysi-ikäisinä. Toriskeida oli meän paikka.


Mikähän lie kun ei Enenerna pääsyt tuohon kokoelmalle? Kas, siinä veisujen isä.

Mikähän lie kun se ei ole levytys. "Täytyy muistaa" on biisin päivitetty versio, ellet ole huomannut.

Ja toisekseen. Pelaatteko koskaan pesäpalloa? Kas, siinä heittelylajien isä.

Hast pelasi nuorna joukkueessa. Mitähän muuta sen sen taustalta vielä paljastuu?


Olen pahalla tuulella ja katson oikeudekseni ilmoittaa, että Jarrutan on kamalin kappale, minkä olette koskaan levyttäneet ja pahempi kuin Kivat kansiot takaperin. Kostatteko tämän toteamalla, että tämä on typerin koskaan saamanne kysymys, etenkään kun minulla ei oikeastaan ollut mitään kysyttävää?

Kosto on naamiomiesten yksinoikeus.


Ehkä kuulen väärin, mutta onko Pyhä Nynny -kappaleessa laulu epävireinen? Ei mikään yksittäinen säkeistö, vaan tasaisesti koko kappaleen ajan. Tarkoituksella?

Tommi on huono.


Hast on tehnyt monta hyvää biisiä Tulenkantajille, joten onko mahdollista, että kuulemme hänen tuotoksiaan myös Nollapisteen levyillä?

Olemme pyytäneet Jannelta sävellyksiä, mihin hän on vastannut monimielisellä röyhtäyksellä.

Viihteen puolelle: Tiesitkö, Tomi, että koko Suomessa on vain yhdeksän miestä ja seitsemän naista, joilla on sama sukunimi kuin sinulla?

Tomi muistelee tavanneensa Krutsineista puolet. Karkussa on Krutsintie.

Ja Tommi, miltä tuntuu olla seksijumala?

Seksin ja jumaluuden yhdistäminen on vaivatonta.


Mikä on orkesterin virallinen kanta kannabiksen pössyttelyyn ja kotikasvatukseen?

Meillä ei ole virallisia kantoja, ainoastaan risteäviä mielipiteitä ja seinät on tapetoitu LSD-lapuilla.


Mikä on hauskin biisi vetää livenä?

Setin tuorein biisi on mukavin mennä.


Mikä on se kappale jonka soitatte "loppunauhana" keikkanne päätteeksi? Tänä vuonna ainakin Telakalla ja Hämeenlinnassa on ollut sama biisi, vaan mikä?

Mahavishnu Orchestra: The Way Of The Pilgrim (INNER WORLDS, 1975). Alkunauhana on nyttemmin ollut Napolilaispuhaltaja Marco Zurzolon "Tema per Anna" levyltä "Pulcinella".


Tommi voisi selittää minunkin uneni. Olin viime yönä siis Nollapisteen keikalla. Keikka oli pienehkössä salissa, porukkaa oli paljon. Kun bändi alkoi soittaa Sukututkimus lannistaa -biisiä, kaikki lauloivat mukana. Itse mietin hetken aikaa, että miten ne sanat nyt menivätkään (katsoin poispäin lavalta). Sitten huomasin että Tommi on kadonnut lavalta. Tämän jälkeen Tommi kuiskasi yläpuoleltani korvaani: "lauloit biisin väärin". Tommi oli levittänyt kätensä ja jalkansa niin pitkiksi että ne ulottuvat salin seiniin ja pysyi niiden avulla ilmassa. En muista muuta keikasta, mutta sen jälkeen menin kysymään Tommilta jotain tilanteesta. Tommi vastasi: "hauskinta tilanteessa oli sen ironisuus".

Unessasi kävi Kettusen Matin sanoin: "Woodstock-leffassa koiratkin levitoi", eli housut irtosivat Hulk-menetelmällä. Normaalisti Tommi riisuu välihousunsa vahvistimen takana. Tämänkertainen Rikospähkinä ratkeaa siksi, että Tommi ei ymmärrä ironiaa.


Kysy lisää!

Kuka kysyy?

(Vastataankohan tähän?)


Päivitetty 12.10.2004
Sivuston ylläpitäjät